Naturens färger - hur det påverkar

Blogg

Naturens färger – hur det påverkar

Här kommer visdomsord från de inre världarna som hjälper oss att jobba med vårt inre och yttre och som stöder vår utveckling (22 maj 2024).

NATUREN, den läkande kraften

Nu när solen tittar fram så tar er tid och sätt er i gräset och se var det har att erbjuda. Gräset i sig, har harmoni och där råder balans. De fina gula maskrosorna skingrar ert grumliga sinne som ni har hamnat i under vintrarna då ni inte alla gånger har levt väl. Med det menar vi att ni håller er för mycket inne och stänger in er och då alstrar ni inte livet. På våren spritter kropparna då pulsarna kommer i gång och då kan den gula energin vidga era sinnen och ge värme i själen. De gula kan även ge riktning till livet. Den gröna naturen neutralisera ert sinne

I mötet med Solen får ni kraft och energi och sätter då i hamn er själva. När ni sätter ner era fötter i markerna och landar i er själva då aktiveras pulserna och ni känner en förnyad energi. Klär ni er ledigt tar ni in luftarna och vindarna.

De vita blommorna reflekterar ert inre och öppnar upp. De bryter solljuset och har kristallin effekt. Vit, neutraliserar och kan ge tankestopp, på ett positivt sätt. Vitt kan även svalka och kan ge skydd.

Blommorna har alkemins funktion där de är beroende av vind, vatten, jord och sol. I sin skörhet att fullkomnas, står de i styrka i sin fullkomlighet. De spirar av livet och påverkar oss människor. De olika färgerna har olika verkan och effekter, här kan bara nämnas några:

Rosa ger näring till ert hjärta.

De röda värmer upp ert inre, att ni tillfrisknar. Blodrött värmer och omsluter. Ljusrött är en brinnande hetta.

Orange gör er nyfikna och kreativa och fångar ert seende.

Blått svalkar och ger er ett inåtvänt seende. Ljusblått öppnar ert sinne och ger er stadga, mörkblått är en ruschkana som kan föda in er i något nytt. Visdomen.

Violett omsluter och har en tröghet i sig och där kan ni stanna till.

Brunt balanserar, ger mjukhet och stärker.

Förutom att näras av blommorna där trädgårdsarbete är så livgivande, rekommenderar vi er verkligen att ta av er skorna och strumporna och sätta fötterna i jorden. När ni går barfota trycker ni på punkterna i fötterna och då spritter det i kroppen och livsenergin pulserar. Ni får pulserande kraft i hela ert system. Det finns stadga i markern som ni behöver. Marken kan bli er sanddyna att sitta på när ni flyr och virrar runt i era liv och därmed gör er lugn. Ni mjuknar med naturen. Asfalt däremot gör er stum då er gång slår mot huvudet och ni förlorar förståndet. Det gråa i asfalten döva era sinnen och ger ingen inspiration och läkning, medan marken håller era fötter och bär upp era själar, så vi frågar er hur vill ni att er vår och sommar skall se ut? Vill ni se naturen med nya ögon och allt som det ger eller vill ni sova i asfaltens dunkla natt.

Några ord från ”De världarna ni vet om och som finns där”.

Vid pennan Elizabeth Norman